среда, 16. децембар 2015.

Sistem koji besprekorno funkcioniše. -nastavak-

-nastavak-

Najmilije dijete, dobrodošla u svoj svijet. Sva ova mudrost koju čitaš se nalazi u tebi i u tvom svijetu. Ove lekcije su samo mali podsjetnik kako da vidiš dok gledaš, kako da čuješ dok slušaš, kako da misliš dok razmišljaš, kako da hodaš dok ideš i sve to sa jednim ciljem - da prepoznaš svoju snagu i moć. Moraš da znaš da ništa od toga ne moraš. Ništa ne treba da slušaš niti da čitaš. Samo ako to želiš, učini to. Mudrost ovih listova ima samo jednu želju- da uvidiš sreću koja te okružuje. I da doprinosiš svojoj sreći. 

Da li je sve moguće?

Kada postoji nešto veliko, za tvoj pojam veliko, što ne možeš da razumiješ, pokušaj da ga "smanjiš" na manji novo. Ako ti je teško da razumiješ da je sve moguće jednom čovjeku- da ima partera kakvog je zamislio, da ima zadovoljavajući materijalni status, da radi posao koji voli, da se druži sa ljudima koje voli, da ispunjava svoje želje, da jednostavno rečeno "živi život iz snova", onda pokušaj to da svedeš na manji novo. Teško ti je da razumiješ da postoji više oblasti ili područja i da svaka funkcioniše besprekorno podržavajući onu drugu oblast, i da svaka oblast dobije dovoljno i da svaka oblast pruži dovoljno te da krajnji rezultat bude ispunjavajući za sve oblasti. Sada tu riječ oblast zamjeni sa riječju sistem.
Teško ti je da razumieš da li postoji negdje više sistema koji funkcionišu besprekorno, podržavajući onaj drugi sistem, i gdje svaki sistem dobija dovoljno i gdje svaki sistem pruža dovoljno za ispunjavajući rezultat za sve sisteme? Takoreći, sve, ali baš sve funkcioniše i svi zadovoljni ? 
Da, postoji i zove se ljudsko biće. 
Ti si skup sistema (respiratoni, kardiovaskularni, urinarni, digestivni, mišićno-skeletni, centralni i periferni nervni, taktilno-senzorni, reproduktivni sistem) i svi ti sistemi po tvom rođenju funkcionišu besprekorno.
Da ti kažeš, ali ja nisam stvorila sebe. Ovaj sistem nisam stvorila ja. Nisi draga, ali ti možeš da ga pokvariš. Pitaj bolesnoga kako mu je. 
Ako je stvoreno ljudsko biće u svom savršenstvu, onda to savršesnto je stvoreno da živi u savršenstvu. Ko je taj koji kvari savršenstvo? Ti. 
Ti se pitaš mogu li istovremeno da imam super momka, uspjeh na fakultetu i da se družim sa prijateljima? A ne pitaš se moglu li istovremeno da uhanem i da mi kuca srce i sve to dok hodam?
Ti ne razumješ kako može stovriti svoj savršeni život. Tvoj savršen život postoji, tvoje je samo da da ti ne uništiš. 
Šta je dovelo do toga da se pitaš može li život ljudskog bića da funkcioniše besprekorno kao što funkcioniše njegov organizam. Puno toga.
Sve što znaš do sada i što si preživjela je ono što su te naučili ili podstakli roditelji, škola, prijatelji, profesori, familija, mediji, novine, televizija, društvene mreže, i knjige. Uopšte ljudi, stvari i dešavanja oko tebe. Oni su te naučili da misliš. 
Kada si posmatrala sve oko sebe ti si ili htjela da živiš tako i ubjedila si sebe da je to moguće ili nisi htjela da živiš tako i ubjedila si sebe da ti to nećeš. Jednostavno si u odnosu na svoje okruženje definisala svoje stavove. I u odnosu na te stavove si pravila izbore. Ako smatraš da su ti roditelji pametni i da treba da ih slušaš- ti si ih slušala. Ako smatraš da oni griješe i da ti znaš bolje- ti ih nisi slušala i radila si po svom. Sve ovo danas što živiš i radiš i kako se osjećaš si ti izabrala u odnosu na svoje stavove koje si izgradila u svom okruženju.
Ako si spremna da ovo razumiješ onda se najprije opusti. Udahni duboko nekoliko puta i opusti se. Ako ne želiš da to čuješ ili smatraš da to nije istina, onda nastavi da radiš ono što smatraš da je istina. 
Svakako napravi izbor sada, ovdje na ovim redovima. 
Zašto je bitno da ovo razumiješ? To saznanje ti daje moć ili možda bolje reći to saznanje ti podsjeća na moć koju imaš. Ako su tvoji izbori doveli do tvojih stavova koji su te doveli da živiš ovako kako živiš danas, onda tvoji drugačiji izbori će te dovesti do drugih stavova i živjećeš drugačiji život. Na tebi je samo da shvatiš kakav život želiš da živiš. A stavovi koje ćeš zastupati i izbore koje ćeš praviti će ti se sami pokazati tokom puta. Knjiga sveopšte mudrosti će biti tvoj saučesnik. Ali istinska spoznaja će uvijek doći iz tvoje unutrašnjosti. Iz onoga što pokreće sve tvoje sisteme. Iz tebe same. Iz tvoje suštine. 
Sve ono što se desilo do sada posledica je onga što si bila do sada, a sve ono što će se desiti nadalje posledica je onoga šta ćeš biti od sada. Na tebi je izbor. Uvijek imaš izbor da budeš malo bolje ili malo lošije. 
Radujemo se što čitaš ovo, što se pitaš i što tražiš. Mudros je uvijek tu za tebe i u tebi. Izbor je uvijek tu za tebe i u tebi. 
Radujemo se mila moja što prihvataš svoju ljepotu, svoju dobrotu i svoj život. Ispunjavajuće je znati da prihvataš sebe. Kao dijete koje tek uči da hoda, uči kako da dobije ono što mu pripada. 
Izaberi najbolji put koji želiš za sebe. Jer, draga naša, sve jeste moguće. Baš sve je moguće. 

Dobrodošla.

Нема коментара:

Постави коментар