недеља, 24. јануар 2016.

Ako se posvetimo nekome ili nečemu svim tijelom i dušom svojom , da li gubimo sebe ?

Koliko li je samo novih osjećanja doživjela Gospođica za ovo kratko vrijeme za koje je odlučila da posveti sebi. Onog trenutka kada je shvatila da sve oko nje utiče na njen život onako kako ona to najčešće ne želi, donijela je odluku da se osami, jer napolju i onako nije bilo ništa vrijedno truda i rada. I sada, kako joj se činilo, za tako kratko vrijeme, sve oko nje što se dešava počelo je da joj prija. Ostvarila je iskrene i duboke odnose sa njoj dragim ljudima, i sa nekim koje je skoro upoznala. Njen život počeo je da dobija potpuno novu dubinu, smisao i svaki dan joj je bio ispunjen ljubavlju i radošču. Najlepši dio toga jeste što je i sama bila svjesna toga. Svaki dan, iz trenutka u trenutak.
Kako su dasni prolazili, Gospođica je shvatala da joj dan prolazi sve brži i brže i da ima sve manje i manje vremena za sebe. Dvoumila se, sa jedne strane uživala je da se posveti novim stvarima, kao i starim ali sa potpuno drugačijom percepcijom, ali negdje u sebi je osjećala da nije dobro da sebe zapostavi usled svih tih novih dešavanja. Pitala se da li je posvećivanje nečem ili nekom koga volimo, voli nas i prija nam, podrazumjeva da smo izgubili sebe ili je to dio naše ljubavi prema sebi. 
Dvoumljenje je uvijek odvede do knjige sveopšte mudrosti.

Ako se posvetimo nekome ili nečemu svim tijelom i dušom svojom , da li gubimo sebe ?

Dobar dan ljubavi! Znaš li da jesi ljubav? Isijavaš ljubav iz sebe iz dana u dan sve više i više. Kad god isijavaš ljubav-oplemenjuješ. Ljubav...to je radost i opuštenosti. Naći ćeš tekst i o tome. 
Pitaš se da li je dobro posvetit se nečemu ili nekome  100% ? Ako nekom pružiš ljubav do kraja, da li to znači da si izgubla sebe? Draga naša, ljubav je u tebi. Samo onaj ko je pronašao ljubav unutar sebe, može nesebično da pruža ljubav dugima i da radi stvari s ljubavlju. Ako zaboraviš na sebe, zaboravljaš na ljubav u sebi. Zaboraviš li ljubav u sebi, nećeš znati ni drugima da daješ ljubav niti da im se posvetiš. Sve uvijek kreće iz  tvoje unutrašnje mudrosti. Kad radiš nešto ili bivaš sa nekim tvoja potpuna posvećenost tome daje ti mogućnost da intezivno osjećaš ljubav. Nije bitno da li si posvećena drugoj osobi, ili nekom poslu koji obavljaš, ako si posvećena i fokusirana maksimalno uvijek će iz toga proisteći najbolji mogući osjećaj. Nemoj da te strah da se predaš i fokusiraš 100% šta god da radiš. Ono što takođe ne treba da zaboraviš jeste da onog trenutka kada se posvetiš sebi, to takođe treba da radiš 100% i potpuno posvećeno. Ljubav koja ti dolazi iz same tebe je izvor koji ti usmjeravaš ka drugima. 
Nije trik u sebičnosti. Upravo suprotno. Sve što se dešava oko tebe usmjerava ljubav ka tebi, ali tu ljubav može da prepoznaš samo ako prepoznaješ ljubav u sebi. 
Jedino ti znaš koliko nekome želiš da se posvetiš, ili ne želiš. Šta želiš da radiš i koliko. Jedino ti znaš šta je za tebe ljubav i kako je želiš doživljavati i kako želiš da je pružaš. Jedino ti. Sa sobom budi u kontaktu. Sebe pitaj, sa sobom pričaj. Mudrost u tebi će ti reći. Slobodno se opušteno i do kraja posveti drugim ljudima i drugim stvarima, ali sve to vrijeme zapamti da pratiš sebe.

Uživaj u još jednom danu. 

Нема коментара:

Постави коментар