понедељак, 23. мај 2016.

Čemu mi služi to pozitivno razmišljanje ?

Bilo je tih nekih dana kada Gospođica nije razumjela zašto bi trebalo da misli pozitivno? Čemu svo to osmehivanje i nadanje, čemu sva ta vjera, kada je ponekad samo dovede do razočarenja. Voljela je da se smije, i potpuno je razumjela zašto joj knjiga sveopšte mudrosti sugeriše tako, ali ujedno nije mogla a da ne primjeti da se oko nje dešavaju stvari zbog kojih ni najmanje nema želju da bude radosna. Kako da gleda u crno, a vidi i misli na bijelo? Kako da ima vjeru da će crno preći u bijelo, kad joj svi govore da je to nemoguće? Naravno da je odmah otvorila knjigu sveopšte mudrosti. 

Čemu mi služi to pozitivno razmišljanje ?

Pikolice naša, znaš li da te volimo? Tako radoznalu, istrajnu i upornu te volimo. A i da nisi takva opet bi te voljeli. Dok god si ti ono što istinski jesi, dok god si iskrena prema samoj sebi, i kao takva nastupaš prema drugima, osjećaćeš ljubav koju ti sveopšta mudrost šalje. Nastavi da budeš to što jesi.


Pikolice, eto danas si pikolica, i saznaćeš zašto je dobro pozitivno razmišljati. Pozitivno razmišljanje ti razbistruje um. Bistar um je kao bistra rijeka. Kada gledaš kroz bistru rijeku, vidiš svaki kamenčić na dnu i uzmeš onaj koji ti želiš. Tako ti sa bistrim umom možeš mnogo bolje da sagledaš sve što se nalazi oko tebe i uzmeš ono što ti želiš. Sve misli krivnje, straha, ozlojeđenosti, mržnje, nerazumjevanja su nezdrave za tebe, mute ti um i blokiraju te. Zamute te. Tvoje sopstvene misli mogu da ti zamute um. A sjećaš se da je tvoja moć u tvom razmišljanju. Sve misli ljubavi, zahvalnosti, razumjevanja, vjere, nade, povjerenja, vrijednosti, spokoja i mira, razbiste ti um. One te navode da u rijeci punoj crnih kamenčića ti uočiš i izabereš bijeli. Pozitivne misli te spajaju sa tvojim najdubljnim slojem. Sa tvojim božanskim dijelom i tada on isijava pozitivno iz tebe- za tebe. I zato kada ti neko kaže da je nešto nemoguće- blagoslovi ga. To je jedini način da dokažeš da nije u pravu. Ako se u tvom umu stvori misao blagoslova za sve i svakog ko ti se nađe na putu, tvoj um ostaje spojen sa božanskim u tebi i sve što budeš željela ti ćeš vidjeti i uzeti- ti ćeš ostvariti. Jer, zapamti mila naša, pikolice draga, drago biće naše, nikada nisu drugi ljudi ti koji grade tvoj put, bez obzira koliko ti oni bili dragi ili ne. Sva tvoja moć je u tebi i u tvom razmišljanju. Ne brini se za nemoguće, jer to ne postoji ako si spojena sa mudrošću u sebi. Sa svojim najdubljim slojem. Sa sobom. Ti gradi i razvijaj sebe, jer što više gradiš i razvijaš sebe, to ćeš više mudrosti steći. I za kraj, mila naša, poslužićemo se jednom drugom knjigom, opet vrlo mudrom, koja kaže sledeće: „Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a ko nema, uzeće mu se i ono što ima.  Zato mila naša ako imaš ljubavi, mira, spokoja, razumjevanja, vjere, nade, zahvalnosti daće ti se i preteći će ti sve to i još više. Njeguj pozitivne misli i živjećeš pozitivan život. Spokojna ostaj, pikolice naša. 

Нема коментара:

Постави коментар