понедељак, 30. мај 2016.

Kako prepoznati istinski zadovoljnu osobu?

Lutala je Gospođica svuda po svijetu, što stvarno što u mašti i živjela razne živote u svojoj kreativnoj glavici. Dugo je smatrala da je jedina koja to radi, sve dok nije otvorila svoj um i istraživajući pronašla uzorke drugih ljudskih bića koji isto to čine. Što je više otvarala svoju dušu i svoj um, to su se više ljudi otvarali prema njoj i pričali o svojim vizijama i snovima. Ima li šta ljepše nego kad neko živi pokušavajući da ostvari svoj san ? Činilo joj se da je njeno najveće lično otkriće bilo to da svaki čovjek u sebi ima neostvaren san! Ali ne neostvaren san kao neki konkretan neostvaren cilj, nego neostvaren san kao sam život. Svaki čovjek želi da živi drugačije od onoga što živi danas. Samo je pitanje ko radi na tome da živi drugačije, a ko je odustao od ideje ili nije ni pokušao. Najteže joj je bilo razgovarati sa onima koji to uopšte neće da priznaju, nego tvrde da su zadovoljni svojim rezultatima, no međutim ponašaju se kao neko ko je nezadovoljan. Da li je bes, uvreda, omalovažavanje, tračanje, zavirivanje nosa u tuđa posla, ismijavanje ili bilo koji drugi vid agresije prirodna pojava kod čovjeka? Jedino joj knjiga sveopšte mudrosti može reći par mudrosti na tu temu. 

Kako prepoznati istinski zadovoljnu osobu?

Mila naša, radujemo se tvojim pitanjima, no sjeti se, i ti, da pitaš u radosti. Mudrost je uvijek tu da te obraduje i pruži ti ljubav i razumjevanje, da ti olakša put do tvoje unutrašnje mudrosti. Mudrost je uvijek tu za tebe, kad si ti tu za sebe. Ako i pomisliš nekada da nisi tu za sebe, samo se opusti i mudrost će stići do tebe, dok ti polako dolaziš do sebe.
Pitaš nas, pitaš, a sama ovaj odgovor znaš. Misliš da sveopšta mudrost svijeta ne zna kada ti pitaš jer tražiš put i kada pitaš jer tražiš potvrdu? Imaj povjerenja u svoju unutrašnju mudrost više. Jače. Snažnije. Nikada te tvoja unutrašnja mudrost neće iznevjeriti, jer ona ide tvojim putem. Ono što može da se desi ponekad, jeste da ti ne ideš svojim putem. I tada se ti ne osjećaš dobro. Tvoja intuicija je tvoja mudrost. Poslušaj se. Imaj hrabrosti da se poslušaš. Puteva je milion, ali je tvoj samo onaj na kojem se osjećaš dobro! Ispunjeno. Uzbuđeno. Spokojno . S mirom. U znanju. Zadovoljno što koračaš.

Нема коментара:

Постави коментар