недеља, 15. мај 2016.

Osjećaš se loše i šta sad?

Ovih dana Gospođica je ponovo osjetila nešto sa čim se ranije susretala. Neko potpuno tupo osjećanje u sebi koje nije mogla da definiše, ali ono što joj je bilo interesantno jeste da se to osjećanje dogodilo nakon što je dobila ono što je željela. Ponovo se susrela sa ispunjenjem želje, a u njoj praznina. Iako je sve više i više bivala zahvalna na svemu što ima u svom životu, to osjećanje joj se vratilo kao bumerang iz raniji dana. Zašto to osjeća? Zašto ne može da se raduje kao i do sada što se radovala ne samo onome što želi, nego i onome što ostvari. Kako da sa svoje duše skloni sijenku sumnje i loše slutnje? Trebala joj je mudrost, a bujica emocija u njoj joj nije dozvoljavala da dođe do iste. Potražila je svoju knjigu sveopšte mudrosti.

Osjećaš se loše i šta sada?

Dijete voljeno naše, opet se boriš. I to je uredu. Kad god poželiš novu želju, ti ispočetka krećeš proces stvaranja. I svakim tim stvaranjem ti otkrivaš nove izazove i svaki novi za tebe je veći od onog prošlog, samo zato što je novi-novi, ne znaš ništa o njemu, a stari je već prošao pa ti se čini lakši. Mila naša, zaboravljaš da se igraš. Zaboravljaš da se opustiš. Ali i to je u redu. Dok god tragaš, u redu je. Pronaći ćeš sve što tražiš, jer svaki koji ište, prima; i koji traži, nalazi; i koji kuca, otvara mu se. -kako stoji u još jednom mudrom štivu. I nemoj da se bojiš te knjige, nije ona samo za fanatike i one na samrti. Puno mudrosti stoji na listovima Novog Zaveta. Sve su to mudrosti koje te uče da imaš povjerenja u proces života. U tu igru kojoj si se radvala kao dijete i iščekivala svaki novi dan.
I pitaš se šta da radiš kada se loše osjećaš? Nemoj da se kriviš. Nemoj da svojim mislima narušavaš proces samog života i ogromne količine ljubavi koja ti svakog trenutka pristiže u život. Vjeruj. Vjeruj. Vjeruj. Vjeruj da će sve biti u redu, jer hoće.
Posmatraj sebe kao da si neki od tvojih prijatelja. Saslušaj se i daj si savjet kao da si svoj prijatelj.
Prošetaj. Učini bilo šta što te oslobađa. Od koga? Od sebe. Nemoj da mučiš sebe.
Svaki trenutak koji ti život šalje, čini to da bi ti spoznala sebe. Dobijaš razne mogućnosti i izbore da bi se ti razvijala i stvarala ono što želiš. Tvoje želje su put tvog razvitka. Kako da se razvijaš ako stojiš u mjestu? Puno ljubavi, pažnje, razumjevanja, radosti i smijeha postoji tu za tebe i sve druge. Raduj se i smij se.
Ako i posumnjaš, ako se slutnje i pojave, pronađi svoj način da ih odagnaš. Ne pitaj se zašto su tu. Ne pitaj se da li su racionalne. Samo ih počisti kao što pometeš pod i baciš otpatke u kantu.
Ti nisi slutnje. Ti nisi sumnje. Ako nije ljubav, razumjevanje, pažnja, smijeh i radost to nije za tebe. Nemoj da se truješ lošim mislima. Budi ono što jesi i očekuj ljubav gdje god da kreneš.
Budi slobodna. Kaži jasno i razgovjetno svoje ime. Svoj status. Svoje zanimanje. Svoje želje. Svoja nadanja. Svoje najdraže ljude. Svoju najdražu muziku. Svoje najdraže filmove. Budi ono što želiš biti. Želiš li biti dobra-budi dobra. Želiš li imati razmjevanja za druge- imaj razumjevanja. I imaj vjere. Sebi daji samo ljubav, pažnju, razmjevanje, radost i smijeh. Samo to će mudrost u tebi da prihvati, razumiješ li. Ako sebi uputuš bilo šta drugo, vidjeće se znakovi borbe na tebi. Na svakome. A kakvi su to znakovi, pitaš se. Borba=bolest. Vidjeće se bolesti, manje ili više izražene. Tvoje tijelo je izraz tvoje ljubavi, pažnje, razumjevanja, radosti i smijeha koji sebi pružaš. To nisi ti smislila. To ne ide drugačije. Tako funkcioniše sistem. Tako je mudrost zamišljena. Tako se stvara. Ako je bilo šta drugo sem ljubavi, razumjevanja, pažnje, radosti i smijeha, vidjeće se u odsustvu zdravlja. Zato mila naša Gospođice, otpusti borbe, otpusti racionalizovanja, otpusti sve potrebe da zadovoljiš bilo koga drugog. Tvoje je samo da pružiš ljubav sebi, jer tog trenutka ljubav isijava iz tebe i svi oko tebe dobijaju ljubav.

I na kraju šta da učiniš kada se ne osjećaš dobro? Udovolji sebi. Učini prvu stvar koja ti pada na pamet ali da predstavlja ljubav, razumjevanje, pažnju, radost i smijeh za tebe. I opusti se mila naša Gospođice. Toliko toga u tebi ima, shvatićeš i sama jednog dana. Samo zato što tragaš, kazaće ti se. Budi nam u miru i ljubavi mila naša. 

Нема коментара:

Постави коментар