уторак, 23. август 2016.

Zašto je teško opustiti se i uživati u svakodnevnici?

Povratak u realnos - sintagma koja se upotrebljava da opiše vraćanje sa odmora u svakodnevnicu života. Divne stvari se dešavaju na odmoru onima koji istinski znaju da se opuste i uživaju. Zašto je teško opustiti se i uživati u svakodnevnici? Šta se to dogodi u umu osobe koja je na odmoru u odnosu na njeno stanje kada učestvuje svakodnevnici života? Duboko zahvalna bila je Gospođica što posjeduje knjigu sveopšte mudrosti i ubrzo počela da lista istu.

Zašto je teško opustiti se i uživati u svakodnevnici?
Pogled sa Đerdapskog tornja na 80 m visine

Mila naša pitalice, shvataš li koliko je lijepo kada se upitaš. Kada potražiš odgovor daleko od buke koja te okružuje, jer shvataš mila da je i buku neko stvorio. Baš takvu buku je stvorio, jer mu takva odgovara. Hrabrost je zapitati se da li tebi odgovara takva buka. Hrabro je mila naša zapitati se šta je istina.
Mila naša, premila, toliko toga nosite u sebi, vi ljudska bića koja šetate ovom planetom. Sve na ovom svijetu vam je dato da vam služi, da uživate u tome, da stvarate, da osmišljate i kreirate svoju priču. Sve mila što je potrebno- tu je. Ali mila naša, toliko dugo ste tu da ste navikli na strahove, borbu, bježanje, kažnjavanje, sumnje, brige, tugu i ozlojađenost. Navikli ste na ironiju i sarkazam. A mila naša, to sve uništava Vjeru. Vjeru u Sebe, vjeru u Dobro, vjeru u Istinu i vjeru u najbolji ishod. Vjeru u Ljubav. Vjeru u Život. Teško je opustiti se i uživati, ako ti je u mislima buka. Ali nije samo to, draga naša, teško je i voljeti ako slušaš buku. Teško je i nadati se, ako slušaš buku. Teško je čuti svoju unutrašnju mudrost, ako slušaš buku. Shvataš li mila šta ti čini buka? Shvataš li da gradi od tebe pijuna ograničenog na tijelo koji se štiti ironijom i sarkazmom?
Vjera. Kad nemaš Vjeru, ne možeš se ni opustiti. Ne možeš ni uživati. Prepoznaj Vjeru u Sebi. Znaj da Hrabrost da utišaš buku i čuješ svoju unutrašnju mudrost biva nagrađena. Uvijek. Imaj Vjeru da je nemoguće ustvari moguće, ukoliko samo izbaciš ne. Ti, dok ovo čitaš moraš povjerovati da možeš živjeti onakav život kakav smatraš da je tebi namjenjen. Ti, najprije ti. I kada duboko u sebi zasiješ to sjeme Vjere i zalivaš ga svakodnevno, plodovi koje ćeš dobiti biće više od svega što si mogla da zamisliš.

Vjeruj. Voli. Vidjećeš.


Zapamti mila naša, samo ono što iznosiš iz sebe ti živiš. Ako iznosiš Vjeru, ako iznosiš Ljubav, ako iznosiš Razumjevanje, to ćeš dobiti. Iznosi Vjeru iz sebe i živjećeš po Vjeri svojoj. 

Нема коментара:

Постави коментар