субота, 9. јануар 2016.

Želja se ostvarila, i šta sad?

"Kako je sve jednostavno", mislila je Gospođica u sebi. "Fokusiraš se na ono što želiš, a ispunjavaš najnormalinije svoje uobičajene obaveze. Svaka promjena koja ti se pruži kao mogućnosti, prihvatiš, pokušaš i vidiš šta će se desiti."
Gospođica nije mogla da se otme utisku da se sve više njenih želja ostvaruje. Svako jutro kada ustane, zamisli šta bi sve voljela da joj se desi. Veliki broj tih "zamišljenih" situacija je upravo snađe. Osjećala je pomak u dobrom pravcu iz dana u dan. I sada, dok je stajala ispred prozora i gledala u udaljene zgrade uživajući u tišini, miješala su se u njoj osjećanja spokoja i straha. Najprije je mislila da je to samo uzbuđenje, ali do tada je znala dovoljno o sebi, te nije mogla da se slaže. To je bio strah.
Napolju je već pao mrak, broj automobila na ulici se drastično smanjio, ulična svjetla su gorjela, ali nije mogla a da se ne zapita za koga li gore, kad nikog nema. Toliko joj je bilo prijatno u njenoj koži u tom trenutku, ali svaki pokušaj da to sebi prizna izazvao bi jezu u cijelom tijelu. "Čega se bojiš Gospođice?", pitala je sama sebe. " Sve ono kako si poželjela, tačno do u detalj- ostvarilo se. Sada ne znaš šta da radiš? Ne znaš kako da živiš svoje ostvarenje? Bojiš li se da ne nestane? Da ne prestane?". Zbunjena je bila, a toliko je znala da čim krene da priča sa sobom u trećem licu, ustvari traži pomoć, koju joj najbolje pruži knjiga sveopšte mudrosti

Želja se ostvarila, i šta sada? 

Mudrost nije samo želeti i živjeti, mudrost je i živjeti u svojim ostvarenjima. Draga naša Gospođice, ako si došla na ove strane da se zapitaš šta nakon ostvarenja želje, znači da ti se želja ostvarila. Pa čestitamo. Shvatila si kako se to radi, samo nastavi da uživaš i želiš. A želiš svakako. Rijetko ko može da pomisli, u trenutku željenja želje da će nakon ostvarenja imati nedoumice. Sve je to normalan dio otkrivanja. 
Svaka tvoja želja podrazumjeva da želiš neku promjenu u životu. Najčešće je to promjena na bolje. Ono što ti vidiš jeste prednosti te promjene, tj. ti znaš šta sve lijepo te čeka po ostvarenju želje. Nikako ne razmišljaš o tome šta ćeš sve ostaviti iza sebe radi ulaska u novu promjenu. Ako želiš da živiš u novom gradu, na primjer, onog trenutka kada ti se želja ostvari ti shvataš da ostavljaš iza sebe sve prijatelje i mjesta koja su ti bili poznati i ideš u nepoznato. Iako i dalje želiš tu želju, tuga od ostavljanja starog iza sebe i strah od nepoznatog se uvlače u tvoj um. Tada te hvata jeza i često nisi sigurna da li je to osjećaj koji treba da pratiš, jer te mudrost u tebi uvijek savjetuje da pratiš dobar osjećaj. A jeza i nije dobar osjećaj. 
Gospođice naša draga, najprije se opusti. Udahni duboko i opusti se. 
Pokušaj da razumiješ da od svake želje možeš odustati u bilo kom trenutku. Niko na ovom svijetu ne može da te natjera na bilo šta. Sa tim saznanjem još jednom se zapitaj da li ti to stvarno želiš. 
Ukoliko želiš, opet se još malo opusti. Svako ostvarenje želje je, ustvari, jedno iskustvo. Već ti je mudrost u tebi samoj rekla da ne postoji dobra ili loša želja niti dobar ili loš put. Postoji samo jedno iskustvo, drugačije od drugog. Ne možeš pogriješiti kakav god ishod da bude. 
Mudrost je uvijek tu u tebi, spremna da te vodi. Na tebi je samo da je čuješ. Kada se posvetiš sebi dovoljno dugo, a to može biti i 15 minuta u toku dana, svi odgovori će ti se pojaviti. Kada umiriš svoj ego, i pustiš da mudrost iz tebe zbori osjećaj spokoja će ti sve češće nadolaziti, a svi strahovi će iščezavati. 
Za kraj, ne zaboravi da si ti stvorila svaku želju i njeno ostvarenje je došlo tebi. Ti si najbitniji faktor te želje. Tvoj spoj sa mudrošću u tebi je izveo magiju. Dok god to pamtiš i vraćaš se svom spoju sa unutrašnjom mudrošću bićeš sopstveni alhemičar. 

Opusti se, mila naša Gospođice i uživaj...

Нема коментара:

Постави коментар